Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Llàtzer s'incorpora al grup SENSAR, una garantia de seguretat i qualitat assistencial per a pacients crítics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La incorporació, impulsada pel Servei d’Anestèsia i Reanimació, implica desenvolupar un pla formatiu en matèria de seguretat, anàlisi del sistema i introducció a l’abordatge d’esdeveniments adversos per a referents en seguretat de l’Hospital.

L’Hospital Universitari Son Llàtzer s’ha incorporat al grup d’hospitals adherits al Sistema Espanyol de Notificació en Seguretat en Anestèsia i Reanimació (SENSAR) com a garantia de seguretat i qualitat assistencial per als pacients crítics. 

Els objectius del grup SENSAR són promoure la seguretat en l’àmbit de l’anestèsia i dels pacients crítics i contribuir a garantir la seguretat assistencial en totes les àrees de l’atenció sanitària, amb èmfasi especial en l’atenció dels pacients perioperatoris i les cures crítiques.

La finalitat és millorar la seguretat dels pacients a partir de l’anàlisi de situacions, problemes i incidents que van produir o podrien haver produït algun contratemps. 

Són diversos els pilars que sostenen i complementen el sistema SENSAR. En l’àmbit de l’aprenentatge es recullen incidents relacionats amb la seguretat del pacient dels hospitals adscrits a l’organització, de manera anònima, confidencial, voluntària i no punitiva. Els incidents notificats són estudiats per equips d’experts locals per mitjà d’una anàlisi centrada en la detecció de les fallades del sistema que es poden esmenar per evitar que es repeteixi un incident similar. En treballar de manera integrada en una xarxa estatal d’hospitals, aquest sistema multicèntric permet compartir anàlisis i experiències entre els diferents equips a fi de generar mesures d’alerta conjuntes.

El grup SENSAR desenvolupa una àmplia activitat docent, amb la seguretat i la qualitat en l’àmbit de l’anestesiologia com a eixos fonamentals dels cursos formatius, entre els quals tenen un paper important els relatius a la metodologia en línia i els de contingut específic per a centres de simulació.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 24/11/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]