Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma inicia les reunions per a l’elaboració del nou pla estratègic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma, coordinat des de l’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears, començarà a elaborar el pla estratègic per a la reducció de l’estigma associat als trastorns de salut mental. Les línies estratègiques es basaran, entre d’altres, a facilitar campanyes de comunicació, donar resposta a missatges i pràctiques estigmatitzants i dur a terme accions de sensibilització, formació i contacte social.

En la reunió, mantinguda el dia 15 de desembre de 2021, s’han revisat els objectius i les accions concretes. A més, s’ha exposat la importància de la coparticipació i el compromís interinstitucional per a la consecució d'objectius comuns i corresponsabilitats.

El Grup de Treball està integrat per representants de l’Administració, associacions i entitats dedicades a la salut mental. Durant la trobada, s’ha donat la benvinguda als nous membres que formen part del Grup de Treball: Margarita Coll de la Direcció General de Salut Pública i Participació, Marga Servera d’Atenció Primària de Mallorca, Marcos Nadal de la Universitat de les Illes Balears, Amparo Santacreu, Concha Casado i Cristina Gamundí de l’Ajuntament de Calvià, Bernat Calafat i Isabel Rosauro de l’Ajuntament de Palma, Esther Ricci del Consell de Menorca i Carmen Córdoba de l’Associació Pitiüsa Pro Salut Mental.

L’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears va constituir l’any 2019 el Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma, emmarcat en el Pla Estratègic de Salut Mental i sota la premissa d’equitat i dignitat perquè tots els ciutadans de les Illes Balears tenguin les mateixes possibilitats d’atenció en salut mental.

Des d’aleshores, la tasca del Grup de Treball s’ha centrat a assessorar i centralitzar diferents accions i activitats que es desenvolupen a la comunitat autònoma en relació amb la lluita contra l’estigma.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/12/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]