Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

ADIBA ajuda els adolescents amb diabetis a conviure amb la malaltia a campaments d’educació diabetològica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Associació de Persones amb Diabetis de les Illes Balears (ADIBA) ofereix atenció integral a malalts que pateixen la malaltia i a les seves famílies; una atenció que subvenciona l’IRPF Social que promou la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Convé recordar que el 10% de la població pateix la malaltia i crea un impacte a la persona, que canvia el seu estil de vida perquè afecta en l'àmbit psicològic. 

Entre els projectes d’intervenció integral subvencionats, hi ha els campaments d’educació diabetològica que ofereix ADIBA a les famílies de menors entre 6 i 17 anys, que els ajuda a conviure amb la diabetis.

Molts pacients a aquesta edat solen experimentar negació. Tenen un poc de rebuig al tractament i a vegades es veuen diferents perquè constantment han de comptar el menjar, mirar-se el sucre, etc. 

ADIBA ofereix àmbits de lleure en què es combinen les activitats pròpies de campaments amb activitats d’educació diabetològica. Es realitzen gimcanes on s'ajunten i mesclen proves més típiques de campament amb proves que tenen a veure amb la diabetis, jocs on han de marcar a un dibuix d’una persona on es poden mesurar i punxar, o altres de representar situacions quotidianes que els poden passar, com anar a sopar amb els pares i mares a un restaurant o com reaccionar davant d'una hipoglucèmia, per exemple.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 14/02/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]