Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Hospital d'Inca acreditat com a Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures Basades en l'Evidència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital d'Inca ha estat acreditat com a Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures Basades en l'Evidència (CCECBE, o BPSO, per les seves sigles en anglès) per fomentar, facilitar i recolzar la implantació, avaluació i manteniment, en qualsevol entorn de la pràctica infermera, de bones pràctiques en cures i en investigació.

El programa sorgeix a Espanya fruit de l'acord entre les tres institucions següents: la Unitat d'Investigació en Cures de Salut de l'Institut de Salut Carlos III, el Centre Espanyol per a les Cures de Salut Basades en l'Evidència (CECBE) i l'Associació d'Infermeres d'Ontàrio (RNAO).

L'Hospital d'Inca ha estat reconegut com a Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures Basades en l'Evidència per les tres institucions convocants pel seu compromís amb la implantació, avaluació i manteniment de guies de bones pràctiques (GBP).

L'Hospital d'Inca va ser seleccionat l'any 2019 per formar part del procés d'acreditació del Projecte BPSO amb la implantació de tres guies de bones pràctiques: «Alletament matern», «Inserció i manteniment d'accessos vasculars» i «Prevenció de caigudes».

Després de tres anys de treball intens, l'Hospital des Raiguer ja té preparades les tres guies, la qual cosa li suposarà l’acreditació com a centre CCECBE- BPSO. Aquesta acreditació reforça l'aposta de l'Hospital d'Inca per la seguretat clínica i l'evidència científica.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/02/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]