Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Certificat COVID Digital UE de recuperació ja està disponible amb el resultat de la prova d’antígens

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir del dia 25 de febrer de 2022, el certificat COVID Digital UE de recuperació ja està disponible amb el resultat de la prova d’antígens. Per tant, de la mateixa manera que les persones a qui es va diagnosticar la infecció pel SARS-CoV-2 per mitjà d’una PCR, totes les persones diagnosticades amb un test ràpid d’antígens poden obtenir el certificat de la Unió Europea per acreditar-ho; aquest certificat s’emetrà de manera retroactiva a les persones diagnosticades amb aquesta tècnica d’ençà de l’1 d’octubre de 2021.

El certificat de recuperació acredita que una persona s’ha recuperat de la infecció. Es pot emetre a partir de l’onzè dia des del resultat positiu d’una PCR o una prova ràpida d’antígens feta per determinar la infecció pel SARS-CoV-2 i té una validesa de 180 dies (sis mesos). Es pot obtenir per diverses vies, segons cada cas:

  • Les persones a qui s’ha fet la prova ràpida d’antígens al Servei de Salut poden obtenir el certificat de recuperació des del Portal del Pacient, l’app Cita Prèvia GOIB i els punts d’emissió presencial.
  • Aquelles a les quals s’ha fet la prova en un centre privat habilitat per emetre el Certificat l’han de sol·licitar al mateix centre.
  • Aquelles a qui la hi ha feta fora de les Illes Balears han de sol·licitar el document pels mitjans habilitats al lloc on s’hagi fet. En els casos d’altres comunitats autònomes, també es pot descarregar des del web del Ministeri de Sanitat.
  • Per als casos de les proves fetes en una oficina de farmàcia, el Servei de Salut està treballant en els processos d’integració dels circuits d’informació a fi que aviat també es pugui descarregar el certificat.
  • En cap cas s’emetrà el certificat a partir de tests d’autodiagnòstic que una persona s’hagi fet sense la supervisió d’un professional sanitari.

Cal recordar que el Certificat COVID Digital UE permet la circulació lliure i els viatges dins la Unió Europea, atès que acredita que el titular ha estat vaccinat o ha obtingut un resultat negatiu en una prova diagnòstica o bé ja s’ha recuperat de la infecció.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/02/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]