Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA s'adhereix a la campanya #Nursesforpeace contra la invasió d'Ucraïna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) s'ha adherit a la campanya #Nursesforpeace impulsada pel Consell Internacional d'Infermeres i les associacions europees d'infermeres EFN i EFNNMA per a demanar que es protegeixi la salut i el benestar del poble d'Ucraïna.

En nom dels 28 milions d'infermeres del món, les associacions europees d'infermeres condemnen fermament la invasió il·legal d'Ucraïna i els atacs militars a la seva població. Aquestes associacions realitzen una crida per al cessament immediat de totes les hostilitats i la intensificació de les negociacions diplomàtiques per a aconseguir la pau.

Recorden que les infermeres i altres professionals de la salut brinden cures i tractaments a tots els pacients sense temor ni favoritisme: se'ls ha de permetre fer el seu treball lliures d'amenaces i violència, i les instal·lacions d'atenció sanitària en les quals treballen han d'estar protegides de qualsevol mal.

Demanen respectar i fer complir les normes internacionals i la Convenció de Ginebra, que protegeix als centres sanitaris i als treballadors de la salut. 

Condemnen la invasió, reclamen més diplomàcia per a aconseguir la pau i demanen respecte per les normes internacionals que permetin treballar a infermeres i altres professionals sanitaris.

Aquí teniu l'enllaç al document complet.

Recollida de material sanitari, medicaments i aliments per a Ucraïna

D'altra banda, el COIBA ha iniciat una recollida de material sanitari i medicaments, així com aliments i altres productes necessaris, que lliurarà a l'Església Ucraïnesa de Mallorca per a la seva distribució a Ucraïna.

Els productes més necessaris en aquests moments són medicaments i material sanitari, tals com analgèsics, hemostàtics, antiinflamatoris, antibiòtics, material d'embenatge, gases estèrils, compreses, sabó líquid neutre, guants de vinil, sèrum fisiològic monodosi, tiretes, alcohol etílic de 96º, aigua oxigenada i termòmetres digitals. A més, es requereixen també aliments no peribles, com cafè, te, llegums, fruita en pot, fruita seca, cacau en pols, conserves en llauna, farinetes infantils, barretes energètiques, sucs i llet en pols.

Finalment, també necessiten altres productes com a llanternes, carregadors portàtils, sacs de dormir, motxilles, genolleres, sabates, guants de cuir o velló, ulleres protectores, ràdios, generadors, serres elèctriques, cables, binoculars, monoculars i telèmetres.

Durant les pròximes setmanes, totes les persones que vulguin col·laborar voluntàriament amb aquesta iniciativa poden dipositar les seves aportacions a la seu del COIBA a Palma, al carrer Almirall Gravina, 1.

L'horari d'obertura al públic és de 8.00 del matí a 20.00 del capvespre de dilluns a dijous, i els divendres fins a les 18.00.

Consulta aquí la informació completa sobre la recollida solidària.

[Font: COIBA. 04/03/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]