Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Xerrada informativa sobre el càncer de còlon a la UIB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La xerrada, que durà per títol "L'altre test del qual ningú no parla, però que pot salvar-te la vida", es durà a terme el dia 29 de març de 2022, a les 17 h, a la sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, al campus de la Universitat de les Illes Balears.

El càncer de còlon és la segona causa de mort per càncer, després del de pulmó. En els homes, és el segon càncer causant de defunció després del de pulmó; i en dones, ocupa el tercer lloc, després del de mama i pulmó.

La mortalitat per càncer de còlon canvia de forma més ràpida que en altres tumors a causa de l'estreta relació que té amb l'estil de vida i la dieta, i s’aconsegueix reduir-ne més la incidència i mortalitat gràcies a la millora dels mètodes de triatge.

En aquesta trobada, el Dr. José Reyes, de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, explicarà els mecanismes de desenvolupament d'aquest càncer per entendre la importància que té la prevenció primària i secundària en la malaltia. Aprofundirà en els programes de triatge duts a terme a la Unió Europea i Espanya, i farà una avaluació actual sobre el seu funcionament a les Illes Balears.

Aquí teniu l'enllaç al formulari per apuntar-se.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 15/03/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]