Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Nova edició del concurs escolar sobre la higiene de mans a Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La higiene de mans ha salvat milions de vides en la història de la humanitat i, per a recordar aquest èxit, l'OMS commemora el Dia Mundial de la Higiene de Mans el 5 de maig. Per celebrar-ho, el Grup d'Higiene de Mans de l'Hospital Mateu Orfila ha organitzat la segona edició del concurs dirigit als escolars de l'illa amb el lema "I tu, quan et rentes les mans?".

L'objectiu del concurs és aconseguir que infants i joves es conscienciïn sobre la importància de fer-se net les mans cada dia i evitar contagiar-se de malalties infeccioses.

Els alumnes de primària poden participar en aquest concurs fent un dibuix amb la finalitat de plasmar els moments en què és necessari fer un bon rentat de mans i animar la població a què ho faci. S'ha de presentar en format A4 i fent servir qualsevol material.

Cada col·legi haurà de presentar aquests dibuixos al centre de salut de la seva localitat i el guanyador d'aquest Concurs de Dibuix sobre Higiene de Mans serà la nova imatge del cartell que publicarà l'Àrea de Salut de Menorca per al Dia Mundial de la Higiene de Mans.

En el cas del Concurs de Vídeo sobre Higiene de Mans hi podran participar tots els alumnes de secundària, que hauran de presentar un vídeo que plasmi la mateixa finalitat que el dibuix de l'altre concurs. Ho hauran de fer per mitjà de la plataforma TikTok i no podrà durar més de 60 segons. El jurat valorarà l'originalitat, la creativitat, la representativitat del lema i la capacitat de comunicació i interpretació. El vídeo serà utilitzat per difondre la campanya del Dia Mundial de la Higiene de Mans 2022, el 5 de maig.

Termini de lliurament

La data límit per lliurar el dibuix o vídeo és el 13 d'abril de 2022 a les 13 hores. El jurat decidirà el guanyador la setmana del 18 al 22 d'abril. Els alumnes guanyadors, i els centres d'aquests alumnes, rebran un premi personalitzat.

Bases del concurs

Per a més informació consultau aquí les bases del concurs de dibuix i les del concurs de vídeo.

[Font: Àrea de Salut de Menorca. 22/03/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]