Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Els centres de salut eliminen les consultes específiques d'atenció respiratòria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca va eliminar, el primer de maig, el doble circuit respiratori. Això són les consultes específiques per atendre malalties respiratòries que es van implantar amb la pandèmia per garantir la seguretat de la població i dels professionals de la salut.

L’aparició de la COVID-19 va obligar a reorganitzar l’assistència als centres de salut per contenir al màxim la possibilitat de contagis. Així, durant les diferents onades, aquestes consultes han estat separades físicament de les generals, d’aquesta manera, els pacients no havien de compartir el mateix espai a les sales d’espera.

Es va prendre aquesta iniciativa per garantir una atenció sanitària de qualitat a tots els usuaris i perquè els professionals sanitaris poguessin fer feina en condicions de seguretat màxima. Amb el nou protocol, les proves diagnòstiques de la COVID-19 només es faran a pacients vulnerables, dones embarassades, immunodeprimits i també en aquells casos en què ho indiqui un facultatiu.

D’altra banda, els centres de salut també deixaran de vaccinar en horari d’horabaixa, fet que permetrà alliberar aquests recursos per dedicar-los a altres tasques. La vaccinació quedarà concentrada als quatre pavellons operatius: recinte Son Dureta, Espai Francesc Quetglas, Espai Manacor i Espai Inca.

Els centres seguiran els horaris següents i no és necessari demanar cita:

  • Recinte Son Dureta: del dilluns al diumenge, en horari de matí de 8.00 h a 15.00 h.
  • Espai Francesc Quetglas: del dilluns al diumenge, en horari d’horabaixa de 15.00 h a 20.00 h.
  • Espai Manacor: el dilluns, dimecres i divendres, de 8.00 h a 20.00 h.
  • Espai Inca: el dimarts, dijous i dissabte, de 8.00 h a 20.00 h.

La Conselleria de Salut i Consum informa que continua operatiu el telèfon d’Infovacuna (971 21 19 99), d’informació sobre la vacuna contra el SARS-CoV-2. Per a la resta de consultes sanitàries, s’ha habilitat el telèfon d’Infosalut Connecta (971 22 00 00).

Des del 27 de desembre de 2020, quan es va iniciar la campanya de vaccinació contra la COVID-19 a tot l’Estat, s’han administrat un total de 2.221.993 dosis a les Illes Balears. Un total de 991.284 persones (un 88,6% de la població diana) ha rebut almenys una dosi i 971.729 d’aquestes han rebut la pauta completa (un 86,8%), mentre que 480.514 persones tenen la dosi de record indicada per protegir la població contra complicacions greus a causa d’aquesta malaltia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 30/04/2022]

[Foto: CS Escorxador]