Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Entitats i Administració planifiquen accions de sensibilització per a la transformació del nou Parc Sanitari Bons Aires

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entitats i Administració han mantingut una reunió per planificar accions de sensibilització, participació i de caràcter inclusiu per a la transformació del nou Parc Sanitari Bons Aires de Palma.

En la trobada han participat associacions de pacients, l’Ajuntament de Palma, la Universitat de les Illes Balears i representants de diferents conselleries i de l’IMAS, des de la visió interinstitucional que planteja el Pla Estratègic per al Benestar Emocional i la Salut Mental (2023-2029).

La transformació de l’antic Hospital Psiquiàtric de Palma en el nou Parc Sanitari Bons Aires és la consolidació d’una visió i un nou model transformador en l’atenció del benestar emocional i la salut mental a les Illes Balears.

En un calendari quedaran reflectides les diferents activitats, en què participaran professionals de la salut, usuaris, veïns, entitats de l’entorn més proper i tota la població interessada.

Es preveuen rutes guiades per conèixer la història del Parc Sanitari Bons Aires, un cicle de xerrades relacionades amb el benestar emocional, la salut mental i l’estigma i activitats culturals que escenificaran la integració de l’espai en la ciutat de Palma, i que comptaran amb la participació de col·legis, artistes plàstics i músics, entre d’altres.

Aquestes accions, que es duran a terme durant un any, faran visible el sofriment emocional i els trastorns mentals des d’una perspectiva d’integració i de lluita contra l’estigma.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/06/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]