Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es vol arribar a la tardor amb més immunització contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va comparéixer al Parlament de les Illes Balears, per explicar el contingut de l’informe de vacunació contra la COVID-19 resultat del procés d’auditoria interna sobre la campanya.

La consellera va començar la seva intervenció fent un agraïment a totes les persones que han participat en una campanya. Ha destacat també que, gràcies a la forta implicació de professionals i de la ciutadania, s’han administrat més de 2,2 milions de dosis, el que implica una cobertura amb primera dosi de més d’un 90% de la població.

Patricia Gómez, ha recordat que la campanya continua en marxa i per això ha recordat la necessitat que la població es posi la dosi de reforç o tercera dosi. En aquests moments les Illes Balears tenen una de les taxes més baixes de tot l'Estat amb relació a aquesta cobertura (de devers el 60% de la població objectiu), especialment baixa entre els menors de cinquanta anys. Per això, i de cara a protegir la seva salut i evitar noves onades de COVID-19 que puguin afectar el sistema sanitari, així com les implicacions socials i econòmiques que se'n deriven, ha demanat de nou a totes aquelles persones que encara no l'hagin rebut, que se l'administrin tan aviat com es pugui. Especialment per tots aquells que varen passar la malaltia entre desembre i febrer (aproximadament 150.000 persones) i que ara poden vacunar-se, en haver passat un mínim de cinc mesos que recomana el Ministeri per rebre aquesta dosi una vegada s'ha superat la COVID-19.

Així mateix, la consellera va defensar que la vacunació s’ha fet i es fa seguint les directrius de la Unió Europa i les indicacions i els protocols del Ministeri de Sanitat, resultat dels acords assolits entre el Ministeri i les comunitats autònomes dins la Ponència Tècnica de Vacunes, així com dins la Comissió de Salut Pública i del Consell Interterritorial.

En el cas de les Illes Balears, l’Estratègia per a la Vacunació és eficaç, ha dit Patricia Gómez, perquè és un dels territoris del món, com la resta d’Espanya, amb una de les cobertures de vacunació contra el SARS-CoV-2 més elevades.

La consellera ha conclòs que a les Illes Balears les indicacions i els protocols s’han complert i es compleixen amb un notable esforç de coordinació logística i tècnica amb la finalitat de garantir les condicions d’equitat, tenint en compte, especialment, la població més vulnerable.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 27/07/2022]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]