Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

El Servei de Salut està satisfet amb la sentència que condemna l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un jutjat de Palma ha imposat a l’agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions.

El Servei de Salut està satisfet amb la sentència dictada per un jutjat de Palma, que condemna l’agressió a un professional sanitari d’atenció primària. Concretament, s’imposa a l’agressor una pena de més de tres anys de presó pels delictes d’atemptat, lesions i coaccions. Salut defensa la tolerància zero davant les agressions i recorda la importància de sensibilitzar i conscienciar la població en relació amb aquestes conductes.

El Servei de Salut disposa d’un Pla Integral de Prevenció d’Agressions a professionals de l’àmbit sanitari, que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris,  protegir els treballadors i usuaris amb l’adopció de mesures de seguretat, transmetre pautes d’actuació en el cas que es produeixin incidents violents i, en el cas que l’agressió no s’hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica.

És important destacar que entre el 15 i el 20% de les agressions que tenen lloc en l’àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d’hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/07/2022]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]