Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat fa una crida a la població perquè acudeixi a donar sang

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat recorda a la població que la donació és vital per al subministrament de components sanguinis als hospitals i per a dur a terme múltiples tractaments i intervencions quirúrgiques.

El Ministeri de Sanitat torna a fer una crida a la ciutadania perquè acudeixi a donar sang, especialment durant aquests mesos d'estiu. 

Des del Ministeri s'insisteix a totes aquelles persones que puguin donar que ho facin en els punts establerts a cada comunitat o ciutat autònoma, ja que es tracta d'un acte senzill, segur per al donant i és una necessitat permanent per a l'assistència sanitària.

Durant l'any passat, més d'un milió i mig de persones, d'entre 18 i 65 anys, van donar sang a Espanya, i el 15% ho va fer per primer cop. Les donacions van permetre realitzar un total d'1.886.500 transfusions i es van poder atendre a 493.000 persones malaltes.

Finalment, el Ministeri vol traslladar el seu agraïment a totes les persones donants que varen acostar-se a donar sang o algun dels seus components (plasma, plaquetes o hematies) ajudant a salvar a milers de persones malaltes.

On puc donar?

Consulta aquí com i on es pot donar sang a Balears.

[Font: Ministeri de Sanitat. 09/08/2022]

[Foto: Banc d’Imatges Infermeres / Infermera pren mostres a la Unitat d’Assajos Clínics de l’Institut Clínic d’Hematologia i Oncologia / CC BY-NC-ND 2.0]