Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El telèfon 024 va atendre més de 34.000 telefonades en els primers quatre mesos de funcionament

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

D'ençà que el passat 10 de maig, el Govern d'Espanya va posar en marxa la línia d'atenció a la conducta suïcida, s'han identificat 585 suïcidis en curs.

El telèfon 024 del Govern d'Espanya va atendre, durant els primers quatre mesos de funcionament, més de 34.000 telefonades, prop de 1.500 derivacions als serveis d'emergència 112 i va identificar un total de 585 suïcidis en curs.

Així es mostra al balanç d'activitat de la Línia d'Atenció a la Conducta Suïcida posada en marxa pel Ministeri de Sanitat sota el lema ‘Llama a la vida’, un servei que, després d'una demanda molt elevada en els primers dies de funcionament, actualment atén unes 300 telefonades.

Les dades registrades mostren la necessitat d'aquest servei per fer front a una amenaça silenciada i latent com són els problemes de salut mental i la conducta suïcida. El suïcidi és la primera causa de mort externa al nostre país.

La línia 024, d'Atenció a la Conducta Suïcida, està en funcionament les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, cada dia de l'any. És gratuïta, accessible, immediata, confidencial i està atesa per persones expertes, per donar suport a persones amb conducta suïcida, familiars i persones properes, i per intervenir, en cas que sigui necessari, en situacions complexes de risc elevat.

[Font: Ministeri de Sanitat. 10/08/2022]

[Foto: Bicanski / Girl with mobile / Public domain (CC0)]