Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Acord per adquirir tires reactives de glucosa per un valor màxim de 10 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’un material destinat als pacients diabètics. Es calcula que a les Illes Balears més de 76.300 persones pateixen diabetis.

El Consell de Govern autoritza el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a tramitar l’acord marc del qual derivarà la contractació del subministrament de tires reactives de mesurament capil·lar de glucosa i cossos cetònics amb cessió de dispositius i llancetes per als centres hospitalaris del Servei de Salut de les Illes Balears, per un valor estimat de 10.453.644 €.

Aquestes tires reactives estan destinades als pacients que pateixen diabetis mellitus, una malaltia crònica que, a escala mundial, és d’elevada prevalença i que fa incrementar la morbimortalitat de les persones que la pateixen, així com un deteriorament important en la qualitat de vida. Es calcula que a les Illes Balears més de 76.300 persones pateixen diabetis.

Per tal de millorar la qualitat assistencial dels pacients diabètics o amb risc potencial de patir diabetis i millorar-ne el pronòstic i la qualitat de vida, aquest acord marc pretén donar una resposta sanitària integral i coordinar que es promogui la bona autogestió de la malaltia i l’atenció prompta a les complicacions que es puguin presentar. Per aquests motius, és molt important disposar de tot el material necessari (tires de mesura de glucèmia, cossos cetònics, sistemes de mesura i llancetes), així com poder donar solucions que s’adaptin a cada tipus de pacient amb diabetis mellitus, independentment del tipus que sigui.

Aquest contracte, que té com a objectiu adquirir aquests productes per posar-los a disposició dels professionals, tindrà una vigència de dotze mesos des de la data en què es formalitzi, amb la possibilitat de prorrogar-lo trenta-sis mesos més.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/10/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]