Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut obre els punts de vaccinació massiva de Mallorca per rebre sense cita els vaccins contra la COVID-19 i la grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Hi poden acudir les persones que tenguin seixanta anys o més, les embarassades i els treballadors sanitaris i sociosanitaris. També hi poden anar les persones de risc de dotze a cinquanta-nou anys que hagin rebut l’SMS d’avís o el rebin en els dies vinents.

Salut ha obert els punts de vaccinació massiva de Mallorca perquè determinats grups de població puguin acudir-hi sense cita per rebre els vaccins combinats contra la COVID-19 i la grip.

La població diana pertany als grups següents:

  • Persones de seixanta anys o més.
  • Persones que tenguin entre dotze i cinquanta-nou i alguna afecció de risc i que, a més, hagin rebut l’SMS d’avís o el rebin en els dies vinents.
  • Embarassades.
  • També podran ser vaccinats els treballadors sanitaris i sociosanitaris que fan feina a l’atenció primària, a l’atenció hospitalària o a les residències d’ancians o d’atenció a les persones amb discapacitat.

Avui dia, ja són 15.166 les persones que ja han estat vaccinades.

Per tant, les persones d’aquests grups diana poden acudir sense cita entre les 8.30 i les 19.30 hores a qualsevol dels quatre punts de vaccinació oberts a Mallorca: Son Dureta i Espai Francesc Quetglas, a Palma; antic quarter del general Luque, a Inca; i COVID-exprés de Manacor.

El Servei de Salut preveu que la població diana que hauria de rebre la vaccinació combinada suma 459.981 persones. Per col·lectius, es desglossaria així: persones de seixanta anys o més, 266.114; persones de dotze a cinquanta-nou anys amb alguna afecció de risc, 140.924; embarassades, 9.585; i treballadors sanitaris i sociosanitaris, 43.358.

Persones que no han completat la primovaccinació o sense dosi de record

És important recordar que les persones que encara no hagin completat la primovaccinació contra la COVID-19 o no hagin rebut la dosi de record tenen les portes obertes per ser vaccinades. No obstant això, és primordial que avisin el personal sanitari de la situació en qüestió. Aquestes persones només seran ateses si acudeixen sense cita a qualsevol dels quatre punts de vaccinació habilitats; és a dir, no poden reservar cita per mitjà d’InfoVacunaCOVID ni BITCita ni als centres de salut.

L’objectiu principal és assolir un grau alt de cobertura en tots els col·lectius de risc perquè, principalment entre els ancians i els pacients crònics, tant la grip com la COVID-19 poden descompensar les malalties que pateixin fins al punt d’obligar-los a ingressar en un hospital, sofrir complicacions molt greus i fins i tot ocasionar-los la mort.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/10/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]