Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears dona un autobús de la seva flota al Ministeri de Salut d'Ucraïna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Personal del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va partir, el dilluns dia 17 d'octubre, cap a la ciutat polonesa de Zamosc, on lliurarà l'autobús carregat de material sanitari.

L'expedició està formada per Nadal Crespí, responsable del parc mòbil de la institució, i Carlos Forteza, membre del seu equip. Tots dos són conductors amb àmplia experiència.

L'autobús, que fins ara servia per a l'atenció dels donants i extracció de sang, va estar cedit a l’IB-Salut durant la pandèmia per a la realització de proves de detecció de la COVID-19, així com per a la campanya de vacunació.

El vehicle, un model 391E de la marca Iveco, es va adquirir l'any 2001 i ha recorregut durant més de dues dècades 220.000 quilòmetres de les illes per a atendre milers de donants. Va carregat de material sanitari que es donarà a les autoritats sanitàries ucraïneses, com per exemple màscares, gel desinfectant, compreses per a cremades o guants quirúrgics, entre altres elements necessaris per a atendre la crisi humanitària provocada per la invasió russa d'Ucraïna.

Amb aquesta aportació, el Banc de Sang i Teixits vol sumar-se al suport internacional al poble ucraïnès i tractar de pal·liar el seu sofriment.

[Font: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 17/10/2022]

[Foto: Infosalut / Dona Sang / CC BY-NC-ND 2.0]