Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

VI Setmana de l'Autocura organitzada per la semFYC a través del PAPPS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta de la sisena edició d'aquesta activitat, la primera després de la pandèmia, que va demostrar la importància de la salut digital. Precisament aquesta és una de les raons que, en aquesta ocasió, s'hagi volgut conèixer la relació entre pacients i les noves tecnologies.

Fa gairebé tres mesos de l'inici de l'enquesta, posada en marxa per la semFYC i el PAPPS, amb motiu del Dia de l'Autocura.

Els resultats indiquen que el 54% dels consultats cerca a Internet temes de salut, o que el 57% té accés a dispositius digitals relacionats amb la salut (per mesurar les passes, el sucre, les pulsacions, etc.). De la mateixa manera, el 44% afirma emprar apps de salut instal·lades als telèfons mòbils, i el 62% accedeix a carpetes individuals de salut oferides per dispositius assistencials.

Objectiu de la Setmana de l'Autocura

El principal objectiu és sensibilitzar als ciutadans i professionals sanitaris de tots els àmbits assistencials, sobre la importància de la promoció de la salut, emfatitzant en les consultes de Medicina Familiar i Comunitària.

L'evidència científica ha demostrat que la millora d'hàbits de vida (consum de tabac, inactivitat física, alcohol, dietes poc saludables) són factors determinants en l'aparició i agreujament de Malalties No Transmissibles. Aquestes malalties causen la mort de 41 milions de persones cada any, el 74% de totes les defuncions a escala mundial, segons dades de l'OMS.

[Font: semFYC. 17/10/2022]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]