Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Comença la campanya de vaccinació contra la grip per a nous col·lectius de població

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Comença la campanya de vaccinació contra la grip per a nous col·lectius de població tributaris només del vaccí contra la grip, que no es van incloure en la campanya de vaccinació simultània (grip + COVID-19) perquè no havien de rebre la dosi de record contra la COVID-19.

Aquests grups són els següents: personal essencial no sanitari (forces i cossos de seguretat de l'Estat, bombers, serveis de protecció civil, treballadors d'institucions penitenciàries i altres centres d'internament...); treballadors exposats directament a aus o porcs en granges o explotacions avícoles o porcines i també a aus silvestres; infants d'entre sis mesos i quatre anys amb afeccions de risc; infants de 6 a 24 mesos amb antecedents de prematuritat menor de trenta-dues setmanes de gestació; infants i adolescents (de sis mesos a divuit anys) en tractament prolongat amb àcid acetil salicílic i treballadors de les escoletes de 0 a 5 anys.

Per facilitar l'accés a la vaccinació antigripal i incrementar-ne la cobertura, aquests col·lectius es poden vaccinar amb cita o sense. Per vaccinar-se amb cita, la poden demanar per mitjà del telèfon d'Infovacuna (971 211 999) o demanar-la en el centre de salut. Per vaccinar-se sense cita, poden acudir als punts següents:

  • A Mallorca, a qualsevol dels quatre punts de vaccinació massiva oberts: Son Dureta i Espai Francesc Quetglas, a Palma; antic quarter General Luque, a Inca; i COVID Exprés de Manacor, entre les 8.30 i les 19.30 hores.
  • A Menorca, als centres de salut, els divendres de 12 a 13 h.
  • A Eivissa: al punt de vaccinació de l'edifici J de l'Hospital Can Misses (dilluns a divendres, de 8 a 15 h), CS Sant Antoni (de dilluns a divendres, de 15,30 a 20 h i dissabtes, de 9 a 14 h) i CS Santa Eulària des Riu (de dilluns a divendres, de 12 a 14 h).
  • A Formentera: a l'Hospital de Formentera (dilluns a divendres, de 15,15 a 17,00 i dissabtes, de 10 a 13 h).

Cal tenir en compte que el sistema d'autocita BITCITA es reserva només per a les persones tributàries de rebre la vaccinació bivalent (contra la grip i la COVID-19) que encara estiguin pendents de vaccinar-se.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/11/2022]

[Foto: Infosalut / Vacunació del grip / CC BY-NC-SA 4.0]