Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Salut Pública

La vacunació enfront de la COVID-19 compleix dos anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Vacunació enfront de la COVID-19 compleix dos anys amb més de 104 milions de dosis inoculades a més de 39 milions de persones majors de dotze anys a Espanya.

Espanya va complir dia 27 de desembre de 2022, dos anys des de l'inici de la campanya de vacunació contra la COVID-19 que, en aquest temps, ha arribat al nostre país a un total de 39.279.291 persones, el 93,1% població major de dotze anys. Fins al moment, s'han administrat 104.045.019 dosis.

El nombre de persones amb pauta completa suma 39.202.284 persones, la qual cosa suposa el 92,9% de la població major de dotze anys.

L'Estratègia de Vacunació a Espanya s'ha guiat per la priorització de les persones més vulnerables. D'aquesta manera, es va iniciar amb els residents i personal en centres de majors, personal sanitari i sociosanitari de primera línia i grans dependents no institucionalitzats. Posteriorment, es va anar estenent a la resta de població per rangs d'edat.

En l'actualitat, està en marxa la Campanya de Vacunació de la Segona Dosi de Record contra la COVID-19, amb vacunes adaptades a les noves variants, per a continuar protegint la ciutadania.

Aquesta campanya es va iniciar el dia 26 de setembre i ja hi ha un 72,6% de les persones majors de vuitanta anys i un 54,9% de majors de seixanta anys amb dosis de record adaptades a variants.

En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat fa una crida a continuar vacunant amb segona dosi de record a les persones més vulnerables per a continuar protegint-nos i salvant vides.

A més, Espanya ha posat a disposició 70 milions de dosis a tercers països, situant-se entre els 10 països del món amb major donació efectiva a través del mecanisme COVAX, a les quals se sumaran altres 20 milions adaptats a variants contra la COVID-19.

[Font: Ministerio de Sanidad. 27/12/2022]

[Foto: CS Inca]