Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Conveni entre Salut i l’Associació Espanyola Contra el Càncer a les Illes Balears per regular activitats de voluntariat a l’Hospital d’Inca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’objectiu és millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics del centre hospitalari del Raiguer, prestant-los suport emocional, acompanyament i entreteniment.

Els voluntaris de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a les Illes Balears tornaran a fer tasques de suport emocional, acompanyament i entreteniment als pacients oncològics i oncohematològics de l’Hospital Comarcal d’Inca. Durant l’any 2022, aproximadament 1.200 pacients van passar pel centre hospitalari de la capital del Raiguer per rebre algun tipus de tractament oncològic o acudir a una consulta.

El director general del Servei de Salut de les Illes Balears i el president de la Junta Provincial de les Illes Balears de l’Associació Espanyola Contra el Càncer han signat el conveni, de tres anys de durada, que regula les actuacions dels voluntaris. 

Algunes de les funcions principals que duran a terme els voluntaris de l’AECC són l’acompanyament i suport emocional al malalt oncològic i la seva família, activitats d’animació i entreteniment, suport al personal sanitari per mitjà de tasques complementàries a les dels professionals i derivació a professionals si detecten situacions i necessitats que requereixin la intervenció del personal especialitzat.

Amb la signatura d’aquest conveni, aquest tipus de voluntariat ja està disponible en tots els hospitals públics de les Illes Balears. El servei va començar a oferir-se a l’Hospital Universitari Son Espases l’any 2018. Posteriorment, després de l’aturada provocada per la pandèmia de la COVID-19, s’ha anat estenent als altres centres hospitalaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]