Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut signa un conveni amb l’Associació ELA Balears per oferir rehabilitació respiratòria domiciliària als pacients d’ELA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Actualment, hi ha 40 persones que necessiten rebre aquest tipus de tractament als seus domicilis.

El Servei de Salut ha subscrit un conveni amb l’Associació Balear d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA Balears) per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA, oferint-los la prestació de rehabilitació respiratòria domiciliària.

La durada d’aquest conveni serà d’un any, amb possibilitat de prorrogar-lo fins a un màxim de quatre anys més. El Servei de Salut aportarà 11.500 € durant un any.

L’ELA és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per la degeneració progressiva de les neurones motores, que ocasiona la pèrdua de la capacitat per iniciar i controlar el moviment muscular i provoca una atròfia que avança ràpidament cap a una paràlisi total. A més de l’autonomia motora, afecta la capacitat de parlar, deglutir i respirar.

Molts dels afectats d’ELA deixen d’assistir a rehabilitació a causa de l’estat avançat de la seva malaltia. És per això que s’opta per oferir les sessions de fisioteràpia respiratòria a domicili, a causa de les grans dificultats de mobilitat que pateixen.

Durant els anys 2021 i 2022, vint-i-cinc pacients han rebut la rehabilitació respiratòria als seus domicilis.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]