Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Atenció Primària va obrir les portes als ciutadans en la celebració del seu Dia Nacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 12 d’abril va celebrar-se el Dia Nacional de l’Atenció Primària.

Atenció Primària de Mallorca va obrir les portes als ciutadans al llarg de tota la setmana amb l’objectiu de donar a conèixer les activitats, programes i tallers que es duen a terme per millorar la salut de la població. La jornada també es va dirigir als professionals que hi fan feina, per reflexionar sobre l’orgull de pertànyer a l’atenció primària, de fer-hi feina i de reflexionar sobre el present i els reptes de futur. Amb les etiquetes #DiaAtencióPrimària, #DíaAtenciónPrimaria, #APalteucostat i #primàriadeprimera s’ompliren les xarxes socials per commemorar el 12 d’abril, Dia Nacional de l’Atenció Primària.

Els estudis avalen que l’atenció primària millora la salut de la població, evita visites a urgències, evita ingressos hospitalaris i redueix la mortalitat. Per tant, una atenció primària potent és un sinònim d’un sistema sanitari potent. Així, invertir en atenció primària és millorar la salut de la població.

La celebrció va iniciar-se amb la presentació de l’Estratègia de Salut Comunitària de les Illes Balears. A continuació, es va dur a terme una taula rodona al Centre Flassaders, de Palma, dirigida a tots els professionals d’atenció primària de Mallorca. Hi assistiren com a convidats els professionals que han participat en la campanya «Atenció Primària, especialistes en tu».

També en els centres de salut i unitats bàsiques organitzaren diferents activitats dirigides a la població, com ara paradetes informatives relacionades amb rutes saludables, consells de salut, tallers d’esquena o exercici físic, etc. A més a més, es varen dur a terme tècniques diagnòstiques o de consulta que puguin ser útils per a la població.

Atenció Primària de Mallorca hi fan feina prop de 3.200 professionals, distribuïts en 46 centres de salut i 86 unitats bàsiques. Es tracta d’equips multidisciplinaris integrats per personal assistencial i no assistencial. Durant la passada setmana, es va posar en relleu la importància de l’atenció primària com a porta d’entrada de la salut i la feina que fan els equips multidisciplinaris que en formen part.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]