Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El servei de rehabilitació de l’Hospital Joan March impulsa l’activitat física i l’esperit esportiu amb les fisiolimpíades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La jornada estava dissenyada per fomentar la realització d’activitats físiques i esportives entre tots els pacients ingressats.

El Servei de Rehabilitació de l’Hospital Joan March ha celebrat les Fisiolimpíades, una jornada dissenyada per fomentar la realització d’activitats físiques i esportives entre tots els pacients ingressats. L’esdeveniment, que va tenir lloc en el porxo del gimnàs de Rehabilitació, va comptar amb la participació dels pacients i un equip interdisciplinari de professionals de la salut.

Entre les 9.00 i les 13.00 h, els pacients interessats van tenir l’oportunitat de participar en diverses activitats físiques i cognitives a l’aire lliure. Una vegada informats per mitjà d’un calendari mensual que està disponible en les habitacions, els pacients esperaven amb entusiasme aquesta jornada especial. En paral·lel, el departament de Teràpia Ocupacional va elaborar targetes d’invitació personalitzades per animar aquells pacients que no requerien rehabilitació durant l’ingrés a unir-se a les Fisiolimpíades.

Els participants van ser organitzats en petits grups i se’ls va assignar un circuit en el qual feien torns cada 15 minuts aproximadament, practicant diferents gestos esportius. Durant la jornada, els pacients van poder gaudir d’activitats com hoquei, rampa, pinball, voleibol, bàsquet i petanca.

El personal de Rehabilitació, format per fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, tècnics en cures auxiliars d’infermeria i zeladors, va supervisar i guiar totes les activitats per assegurar l’assoliment dels objectius terapèutics planificats. Aquests objectius incloïen el foment de l’orientació espaciotemporal, el desenvolupament de destreses motores i cognitives, la potenciació de la força muscular i el manteniment de rangs articulars, entre altres beneficis.

L’impacte de les Fisiolimpíades va ser molt positiu en l’estat d’ànim dels participants, els quals van experimentar més motivació, millores en les relacions socials i un sentit de pertinença de grup. Durant la jornada, els pacients van tenir l’oportunitat d’exercitar-se activament en un rol diferent del de pacient i van enfortir el benestar emocional.

En finalitzar el circuit, els pacients van gaudir d’un merescut descans a l’aire lliure, on se’ls va oferir un granissat de taronja casolà. Com a reconeixement a l’esforç i dedicació, tots els participants van rebre un diploma de campió en la disciplina en què van destacar i una fotografia emmarcada del seu gest esportiu com a valuós record de la jornada.

Les Fisiolimpíades de l’Hospital Joan March varen ser un esdeveniment excepcionalment reeixit que va reafirmar el compromís del Servei de Rehabilitació en promoure l’activitat física, l’esperit esportiu i la millora integral dels pacients ingressats.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 09/08/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]