Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Nou «Mes de la Salut» a Palma, organitzat per IBAMFIC i l'Associació de Veïns de Nou Llevant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El programa d'enguany, iniciat el divendres dia 9 de juny, busca potenciar la participació de les persones del barri en prevenció i autocura física i emocional. S'exemplifica en el vincle entre població i diferents agents socials i de salut de la barriada.

El passat dia 9 de juny es va parlar de suïcidi, dels factors de risc i dels recursos existents. Avui divendres, el tema l’ocupa el programa Pacient Actiu de les Illes Balears, amb el paper destacat dels cuidadors. Una setmana després, el divendres 30 de juny, es parlarà dels problemes de la pròstata i dels seus tractaments. Finalment, la xerrada prevista pel dia 7 de juliol se centrarà en el sòl pelvià i com s’ha de cuidar.

Totes les trobades es duen a terme a les 19:30 h al Centre Cultural de Nou Llevant. Al final de cada activitat hi ha un càtering saludable.

D’ençà que va començar el Mes de la Salut de Palma l’any 2011, s’han fet unes 50 activitats entre tallers, conferències i caminades. Hi han participat mig centenar de metges de família, pediatria, urgències, medicina esportiva i ciències de l’activitat física, infermeria, fisioteràpia, psicologia, treball social i podologia. Els temes tractats han estat tots relacionats amb la salut de la població, la prevenció i l’autocura.

El programa compta amb el suport també de diferents entitats com la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, Salut Mental de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Podòlegs, l’Associació Balear d’Infermeria Comunitària, l’Associació de Pediatria de l’Atenció Primària de les Illes Balears i l’Associació Balear d’Especialistes en Medicina de l’Esport. Aquestes entitats participen o han participat en les diferents activitats que estan coordinades pel metge de família Manuel Sarmiento.

[Font: IBAMFIC. 12/06/2023]

[Foto: Fundación EOI / Conferencia / CC BY-NC-ND 2.0]