Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut recorda que només les empreses inscrites en el registre d'entitats gestores transporten aigua amb totes les garanties

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest registre assegura que la qualitat de l’aigua distribuïda compleix tots els paràmetres i requisits per qualificar-la com a apta per al consum humà.

Les cisternes o dipòsits mòbils que transporten aigua de consum humà han de ser d’ús exclusiu per a aquest transport. Han de dur, de manera clara i prou visible, la inscripció «Aigua de consum humà», juntament amb el pictograma de grifó blanc sobre fons blau.

Aquestes cisternes disposen d’un informe sanitari favorable, emès per la Direcció General de Salut Pública, i estan inscrites en el Registre d’Entitats Gestores dels abastaments d’aigua de consum humà o de qualsevol altra activitat lligada a aquests abastaments de les Illes Balears, a fi de poder transportar aigua apta per al consum amb total seguretat per a la població.

Sols les que estan inscrites en el Registre d’Entitats Gestores i duen la inscripció i el pictograma transporten aigua apta per al consum humà amb totes les garanties sanitàries. Aquests camions cisterna només poden carregar aigua a zones d’abastament inscrites en el Registre d’Entitats Gestores i, per tant, sotmeses a la vigilància sanitària de la Direcció General de Salut Pública, i apliquen un programa d’autocontrol i gestió del subministrament, en compliment de la normativa vigent en matèria sanitària.

Actualment, a les Illes Balears hi ha registrades setanta empreses de transport d’aigua de consum humà, distribuïdes de la manera següent:

  • Mallorca: 44
  • Menorca: 2
  • Eivissa: 21
  • Formentera: 3

A la pàgina web de Salut Ambiental de la CAIB es pot trobar la relació d’empreses inscrites en el Registre d’Entitats Gestores de les Illes Balears per cada una de les illes.

[Font: Conselleria de Salut. 09/08/2023]

[Foto: Conselleria de Salut]