Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Mateu Orfila s’afegeix al Dia de l’Adherència i Informació de Medicaments

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Farmàcia Hospitalària de l'Hospital General Mateu Orfila s'ha sumat al V Dia de l'Adherència i Informació de Medicaments, que es va celebrar el 15 de novembre, per iniciativa de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH), amb el suport del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Sota el lema "Tu medicación. Tu salud. Tu vida" ("La teva medicació. La teva salut. La teva vida"), la jornada de sensibilització recorda a la població la importància de complir el tractament prescrit i d'informar-se sobre els medicaments que cal prendre.

Durant tot el matí, el personal de l'Hospital de Dia i de la Unitat de Pacients Externs de l'Hospital General Mateu Orfila va repartir díptics informatius amb consells sobre la presa de medicaments i va fer enquestes als pacients per conèixer l'adherència als seus tractaments. En aquest sentit, la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària (SEFH) adverteix que els oblits i l'abandonament són els motius més freqüents de la falta de compliment dels tractaments, una pràctica que comporta riscos importants per a la salut dels pacients; al contrari, millorar l'adherència suposa incrementar l'efectivitat dels tractaments. Per això, s'insisteix que l'educació és la clau per abordar el problema i evitar les conseqüències —tant de salut com econòmiques— derivades d'un fracàs terapèutic.

[Font: Hospital General Mateu Orfila. 19/11/2014]