Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Son Llàtzer va instalar una taula informativa en el Dia Mundial de la Diabetis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, va visitar la taula informativa instal·lada a Son Llàtzer amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis. El conseller va recalcar la importància d'incorporar hàbits saludables i de controlar l'obesitat i el sedentarisme per frenar el creixement d'aquesta malaltia, que a les Illes Balears registra més de 67.000 pacients.

El conseller, acompanyat per la presidenta de l'Associació de Persones amb Diabetis de les Illes Balears (ADIBA), Manuela de la Vega, i del gerent de l'Hospital Son Llàtzer, Xavier Feliu, va visitar la taula informativa instal·lada en aquest centre. Durant aquest dia es varen fer nombrosos controls de la glucosa i es va entregar material divulgatiu sobre la diabetis per sensibilitzar la població sobre la importància del diagnòstic i el tractament de la diabetis.

El Programa EQUIP, posat en marxa aquesta mateixa setmana pel Servei d'Endocrinologia de l'Hospital Son Llàtzer, dirigit pel Dr. Luis Masmiquel, cerca optimitzar la formació conjunta d'aquests pacients durant el període d'adaptació a la teràpia ISCI. L'educació diabetològica i la formació grupal en el maneig integral de les bombes —compartint l'experiència amb altres pacients— en milloren notablement els resultats, l'adherència dels pacients a aquest tractament i la percepció d'aquests de control de la malaltia.

ADIBA i l'Hospital Son Llàtzer col·laboren en una campanya de conscienciació

La Comissió de Participació Ciutadana de l'Hospital Son Llàtzer, organisme en el qual participen diferents associacions de pacients i professionals sanitaris, posarà en marxa una experiència pilot en col·laboració amb ADIBA amb l'objectiu de conscienciar diferents col·lectius de l'àrea d'influència de l'hospital sobre la importància de conèixer i prevenir la diabetis, tot promovent hàbits de vida saludables.

[Font: Hospital Son Llàtzer. 14/11/2014]