Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Institucions sanitàries

Son Llàtzer va realitzar diferents activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut i Gènere de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, amb motiu del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra la Dona, es va dur a terme el passat divendres un programa d'activitats de sensibilització, dirigides a usuaris, ciutadans i professionals.

La violència contra les dones, denominada també violència masclista, és l'expressió més greu de desigualtat que perviu entre dones i homes per raons de gènere. La lluita contra la violència contra la dona no és fàcil i requereix l'actuació coordinada des de diferents sectors —educació, serveis socials, interior, justícia, salut— i amb diferents eines, com l'elaboració i el compliment de normativa, la sensibilització, l'educació i la formació.

Les activitats, que ses varen dur a terme al llarg del matí, han estat una concentració en la porta de l'entrada de Consultes Externes i la lectura d'un manifest en el qual l'Hospital expressa la seva mirada sensible i el seu compromís en la construcció d'una societat igualitària, ajudant a crear espais segurs i lliures de violència que siguin referents per a la societat.

Després del manifest, els assistents pogueren gaudir de l'actuació del cantant tenor Álvaro Chaves, que va oferir un breu concert com a acte lúdic.

Durant el matí va haver una carpa de la campanya «No i punt!» a la recepció de Consultes Externes. En aquesta carpa, cedida pel Centre d'Informació a la Dona i en la qual hi havia membres de l'equip de Treball Social de l'Hospital, es va poder accedir a informació sobre els recursos disponibles contra la violència masclista.

L'any 2019 es va crear a l'Hospital Universitari Son Llàtzer la Comissió de Salut i Gènere, un òrgan multidisciplinari en el qual conflueixen professionals de diferents àrees i professions —treball social, medicina d'urgències, ginecologia, pediatria, psiquiatria, infermeria, infermeria obstetricoginecològica, assessoria jurídica i personal sociosanitari—, que aporten les diferents visions necessàries per abordar aquesta problemàtica.

Els objectius principals de la Comissió són garantir una atenció sanitària integral a les dones maltractades, lluitar per erradicar la violència masclista i integrar la visió de gènere en l'activitat assistencial. Per a això ha establert un full de ruta que inclou una campanya de sensibilització i formació en matèria de violència masclista dirigida al personal sanitari i no sanitari dels hospitals Son Llàtzer i Joan March i també la revisió dels circuits actuals i la creació d'altres circuits i procediments basats en els protocols vigents a les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut. 24/11/2023]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]