Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Platja de Muro i la del Port de Sant Miquel se sumen a la campanya Platges sense fum, platges saludables 2024

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Balears tendran enguany 50 arenals a la Xarxa balear de platges sense fum, 10 més que la campanya passada. 

La Platja de Muro és una de les 10 platges que s'incorporen a la Campanya de platges saludables 2024, juntament amb la Platja del Port de Sant Miquel, al municipi de Sant Joan de Labritja i vuit platges més al municipi de Manacor.

Així, ja són 50 els arenals que formen part de la Xarxa balear de platges sense fum, una iniciativa impulsada per la Conselleria de Salut, a través de la direcció general de Salut Mental, i per la Conselleria del Mar i Cicle de l'Aigua. El seu objectiu és evitar el consum de tabac a les zones senyalitzades, promoure els hàbits saludables i sensibilitzar la població sobre la importància de no deixar residus als espais naturals.

Aquestes platges, que formen part de la campanya de sensibilització «Platges sense fum, platges saludables 2024» instal·len cartells als accessos per informar els usuaris d'aquesta nova catalogació i convidar-los a col·laborar en el manteniment de les platges lliures de fum i residus.

Prevenció del tabaquisme i promoció d’hàbits saludables

Actualment, el consum de tabac és una de les principals causes de malaltia i mort evitables a escala mundial. Segons dades recents de l'enquesta sobre consum de drogues, a les Balears el 34,5% de l'alumnat de 14 a 18 anys afirma haver fumat tabac alguna vegada a la vida. El 29,1% ho ha fet en el darrer any, el 22,2% els darrers trenta dies i un 6,9% diàriament durant el darrer mes. La prevalença de consum de tabac és més gran en les dones.

Residus del tabac

D'altra banda, els residus de tabac contenen més de set mil substàncies químiques tòxiques que enverinen el medi ambient. Les llosques són els residus que trobam més habitualment entre els fems marins.

[Font: Conselleria de Salut. 18/03/2024]

Les[Foto: Conselleria de Salut]