Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat ampliarà el cribratge colorectal fins als 74 anys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'han destinat 7,5 milions de fons PRTR del 2021 al 2023 per a l'extensió del cribratge i s'ha superat, per primer cop, la cobertura per invitació final de 2023.

El Ministeri de Sanitat va celebrar la trobada '10 anys del programa de cribratge de càncer colorectal', amb l'objectiu de valorar els avenços i el desenvolupament dels programes de cribratge, emfatitzant en els factors d'èxit i les barreres existents.

S'ampliarà el cribratge colorectal fins als 74 anys, seguint recomanacions europees i l'informe RedETS. En aquest sentit, s'està treballant en un protocol de consens amb totes les comunitats autònomes per a millorar la qualitat de totes les etapes de programa.

El càncer continua sent la segona causa de mort a Espanya i, segons l'Agència Internacional d'Investigació en Càncer (IARC), el 2030 serà la primera causa de mort en tot el món. No obstant això, es calcula que entre el 30% i el 50% dels casos de càncer es poden evitar amb mètodes de prevenció. Això inclou la correcta implantació i participació en els programes de cribratge destinats a la població en risc.

El càncer colorectal constitueix la segona causa de mort per càncer, però també és un dels més fàcils de tractar amb un diagnòstic primerenc.

[Font: Ministeri de Sanitat. 22/03/2024]

[Foto: Conselleria de Salut]