Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Anàlisi de la cultura de seguretat del pacient postpandèmia per a professionals de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) i la Fundació per la Investigació, Docència i Innovació en Seguretat del Pacient (FIDISP), en el marc del seu conveni de col·laboració, han iniciat un projecte d’investigació que té per finalitat mesurar la cultura de seguretat del pacient dels treballadors sanitaris després de la pandèmia. A més, atès que aviat es llançarà la nova estratègia de seguretat del pacient del Sistema Nacional de Salut, tenir una mesura de la cultura permetrà fer-ne el seguiment i avaluar-la de nou en finalitzar el període d’implementació d’aquesta.

El projecte de recerca s’iniciarà el 14 de març i finalitzarà el 30 d’abril de 2024 amb un triple objectiu:

  • Conèixer el nivell de cultura de seguretat del pacient dels professionals sanitaris i no sanitaris després de la fi de la pandèmia de COVID-19.
  • Aclarir si el nivell de cultura difereix de l’obtingut en estudis que es van fer abans de la pandèmia.
  • Estudiar les dimensions valorades negativament i establir recomanacions de millora.

Per això, es demana la col·laboració en aquest projecte contestant, des de la perspectiva professional, una de les següents enquestes, en funció d’on es realitzi l'activitat principal:

La recollida de dades és totalment confidencial i anònima. En cap moment es recullen dades que puguin identificar el declarant ni tampoc els pacients.

Algunes de les preguntes relacionades amb dades demogràfiques tenen com a intenció poder fer posteriorment anàlisis segmentades segons les característiques professionals.

La durada prevista per respondre qualsevol de les enquestes és de 15 minuts.

L’enquesta serà difosa per SECA als seus socis, per FIDISP als seus seguidors i pels referents de seguretat del pacient de les comunitats autònomes que han acceptat la invitació a participar en el projecte.

[Font: Conselleria de Salut]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]