Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Professionals de la Medicina de Família lideren accions per a un futur lliure de fum

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A Espanya, aquesta addicció cobra la vida d'aproximadament 60.000 persones cada any, segons el Ministeri de Sanitat.

La semFYC lidera diverses accions estratègiques a escala estatal, inclosa la Setmana Sense Fum, per fomentar l'abandó del tabac. Actualment, la societat científica proposa mesures concretes per endurir la legislació en aquest àmbit, alineades amb la delegació Endgame del tabac a Espanya per a l'any 2030.

Entre aquestes mesures s'hi inclouen: apujar els impostos del tabac, implementar l'empaquetatge genèric, ampliar els espais sense fum, equiparar legalment els productes de vapeig al tabac, regular i fins i tot prohibir els saboritzants, i prohibir la venda de tabac a persones nascudes a partir del 2012 a partir del 2030.

La consulta a Atenció Primària és un recurs crucial per deixar de fumar, on els metges fan breus intervencions per conscienciar sobre l'abandonament de l'hàbit tabàquic i, si cal, prescriure tractaments farmacològics.

La Setmana Sense Fum, que es celebrarà del 25 al 31 de maig, històricament impulsada per la semFYC, se centra aquest any en qüestions com l'exposició al fum en llocs públics i el risc associat a la cigarreta electrònica entre els joves. Animem a la participació en l'enquesta per conscienciar i promoure un ambient lliure de fum.

[Font: semFYC. 25/03/2024]

[Foto: pagean97 / tobacco / CC-by-sa-2.0]