Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut percebrà 287 mil euros del Fons de béns decomissats per a programes de prevenció i tractament de drogodependències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Conveni de col·laboració entre el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al finançament d’accions de prevenció i tractament de drogodependències emmarcades en el Pla Nacional sobre Drogues 2013-2016.

Mitjançant aquest Conveni, el Ministeri finançarà accions i programes d’atenció de drogodependències i altres addiccions que dugui a terme la Conselleria de Salut durant 2016.

La partida obtinguda enguany per al desenvolupament d’aquests programes a les Illes Balears és de 287.000 euros i prové del Fons de béns decomissats per tràfic de drogues, fons creat per donar una aplicació pràctica i reactiva als béns que han estat objecte de decomís en operacions policials i resolucions judicials contra el tràfic de drogues i altres delictes que hi estan relacionats.

A través de la Delegació de Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, el Ministeri de l’Interior i la CAIB van subscriure el 1999 un protocol per establir el marc general de col·laboració en matèria de prevenció i tractament sociosanitari de drogodependències.

En aquest marc, s’han subscrit convenis anuals entre ambdues administracions i s’hi han inclòs les accions de prevenció i tractament de drogodependències i altres addiccions que poden ser finançades pel Fons de béns decomissats.

La Direcció General de Salut Pública i Participació, a través del Pla d’Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), destinarà aquesta partida a diferents programes d’atenció de drogodependències i altres addiccions en diferents àmbits d’actuació, entre els quals hi ha diversos programes de prevenció que es desenvolupen en l’esfera familiar, educativa i comunitària; campanyes de sensibilització, i programes de tractament i inserció de col·lectius especialment vulnerables.

[Font: Conselleria de Salut. 29/07/2016]

[Foto: Pöllö / Tablets pills medicine / CC-by-sa-3.0 de]