Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Presentació de les accions de la campanya #nosiguisase als municipis durant les festes populars

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya #nosiguisase per a la prevenció del consum abusiu d’alcohol, dissenyada en l'àmbit del Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB), dependent de la Conselleria de Salut, visitarà una desena de municipis durant la celebració de revetles o festes populars. La iniciativa, adreçada a persones més grans de 18 anys, pretén sensibilitzar els joves sobre la importància d’evitar el consum abusiu d’alcohol i parteix de l’emissió de missatges preventius i de reducció de risc utilitzant també les xarxes socials i diferent material gràfic.

Està previst que Formentera sigui el punt d’inici d’aquesta campanya, que començarà avui, dijous, dia 4 d’agost, a les festes de Santa Maria. Personal especialitzat instal·larà, al vespre, una taula informativa en què es donaran consells preventius, es faran proves d’alcoholèmia a persones que hagin de conduir i, fins i tot, es posaran en pràctica activitats amb ulleres simuladores perquè el públic pugui experimentar els efectes negatius de l’alcohol en la conducció i altres situacions.

Aquesta taula es desplaçarà després a Sencelles (14 d’agost), Alaró (15 d’agost), Ferreries (19 d’agost), Sóller (20 d’agost) i Felanitx (28 d’agost). El mes de setembre passarà per Sant Antoni de Portmany (dia 2), Bunyola (dia 16) i Binissalem (23 o 24 de setembre). Per al desenvolupament d’aquesta acció s’ha comptat també amb la participació dels consells insulars.

Responsables del PADIB recorden que les conseqüències del consum abusiu d’alcohol per a la salut solen ser els accidents i traumatismes, els accidents de trànsit, les baralles i agressions, els comes etílics, les conductes sexuals de risc o no desitjades, o la brutor i el renou, entre d’altres.

És important conscienciar la població adulta de la importància de ser exemplars per als menors. De vegades, les festes populars esdevenen espais d’inici de consum d’alcohol on es practica la botellada, amb la qual cosa perden la seva identitat cultural. Així, les festes es converteixen en models poc preventius per als adolescents.

[Font: Conselleria de Salut. 03/08/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/08/2016 - La campanya #nosiguisase sobre la prevenció del consum d'alcohol arriba a Ferreries i Sóller
*18/08/2016 - La campanya #nosiguisase sobre el consum d'alcohol a les festes arriba a Sineu, Sencelles i Alaró.
*15/07/2016 - El PADIB presenta la campanya #nosiguisase sobre la prevenció de consum abusiu d’alcohol a les festes populars.

Què en diu la premsa
*06/08/2016 Diario de Ibiza - Una apuesta para moderar el alcohol en las fiestas de Formentera.