Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Espases s'uneix a la campanya SueñOn per promoure el descans de les persones hospitalitzades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Son Espases s'uneix a la campanya SueñOn per promoure el descans de les persones hospitalitzades.

Existeixen estudis que confirmen que entre els factors que alteren el son dels pacients ingressats a un hospital s’han d’esmentar el fet de despertar-se o ajaçar-se més prest del que és habitual i les interrupcions nocturnes. Aquestes interrupcions solen ser per diversos motius: llum excessiva, rutines i cures d’infermeria al mateix pacient o al company d’habitació, renou a la unitat d’hospitalització, llit incòmode, temperatura de l’habitació inadequada, dolor, fatiga, por o preocupació. A tot això, s’hi ha d’afegir el fet de dormir-se durant el dia a causa del temps que han de romandre dins el llit o que han d’estar asseguts sense cap distracció.

Per començar a millorar aquesta situació, es proposa adoptar una sèrie de mesures de fàcil implantació que són el resultat de la revisió d’articles amb evidència científica, és a dir, que són mesures que obtenen resultats fiables.

La proposta es basa en dos fronts d’actuació:

  1. Encoratjar els professionals de la salut, liderats per infermeria, que canviïn les seves rutines i que segueixin les recomanacions que proposa l’evidència.

  2. Establir un pla de comunicació perquè el missatge arribi a la població en general a través dels professionals que els cuiden, de les associacions de pacients i dels mitjans de comunicació.

La institució que promou aquesta campanya és la Unitat Investén-isciii, la qual pertany a l’Institut de Salud Carlos III i a la qual s’han afegit altres institucions. L’Hospital Universitari Son Espases s’ha unit a la campanya i ja hi ha infermers que són Cuidadors del Son.

Durant els propers dies es repartirà el decàleg d’actuació a les unitats de Son Espases.

Per a més informació, podeu visitar la pàgina web de la campanya SueñOn.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 02/08/2016]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Notícies relacionades a Infosalut
*13/12/2017 - Son Espases ha adoptat les recomanacions del projecte SueñOn.