Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El CaixaForum acollirà les Jornades Lactancia materna: clave para un desarrollo sostenible

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i l'Associació Balear de Comares organitzen aquest dimecres, 5 d'octubre, unes Jornades amb motiu de la Setmana Mundial de Lactància Materna  2016. El títol de les quals és "Lactancia materna: clave para un desarrollo sostenible". 

Les Jornades, que tendran lloc al CaixaForum de Palma des de les 9.30 hores fins a les 20 hores, analitzaran la lactància des d'una òptica multidisciplinària, amb la participació de comares, infermeres, pediatres, terapeutes ocupacionals, fisioterapeutes i osteòpates, odontòlegs i mares lactants.

Què poden fer altres professionals (que no són ni comares ni infermeres) per la lactància materna? És una de les preguntes clau que es debatrà en aquestes Jornades.

Altres temes a tractar són la lactància materna en prematurs tardans, el calostre com a "vacuna" protectora contra les malalties o l'alimentació complementària i el baby-led weaning. A més, s'analitzarà el paper dels grups de suport entre mares lactants, els grups postpart coordinats per comares i la lactància materna en el medi hospitalari.

La Setmana Mundial de Lactància Materna  2016 se centra en la relació de la lactància materna amb la sostenibilitat. "La alimentación con leche materna proporciona la mejor nutrición en la infancia temprana. Esto es determinante para reforzar el sistema inmunológico del bebé, reducir la mortalidad infantil y prepararlo para un crecimiento sano", explica Araceli Navas, vocal de comares en la Junta del COIBA. De fet, l'ONU destaca la importància de la lactància materna per aconseguir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni que es refereixen a la supervivència infantil, com reduir en dues terceres parts la taxa de mortalitat entre els menors de cinc anys, eradicar la pobresa extrema i la gana.

Aquestes Jornades estan organitzades en col·laboració amb l'Obra Social "la Caixa", l'Associació Balear d'Alletament Matern, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària i la clínica dental Joana Rosselló.

Més informació a l’Agenda d’Infosalut.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 03/10/2016] 

[Foto: Infosalut]