Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses inicia una campanya sobre la higiene de les mans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Hospital Can Misses ha iniciat una campanya de rentat de mans dirigida a pacients i familiars.

En les entrades de l'Hospital (entrada principal de l'Edifici D i entrada de Consultes Externes, Edifici B) s'han situat dispensadores de solució hidroalcohòlica per al rentat de mans a l'entrada i sortida del recinte hospitalari. Amb aquesta mesura es pretén prevenir la transmissió de malalties infeccioses. Al costat dels dispensadores s'han col·locat uns pòsters que tenen com a objectiu difondre entre pacients, familiars i personal sanitari la importància de la higiene de mans com a pràctica segura i que redueix riscos en la seguretat del pacient.

La Dra. Elena Bustamante, metge del Servei de Medicina Intensiva, i coordinadora de l'estratègia de rentat de mans de l'Àrea de Salut pitiusa recalca "la importància que els pacients estiguin informats que una correcta higiene de mans, salva vides". La Dra. Bustamante explica que "els pacients crònics i els seus familiars que visiten per les seves patologies l'hospital de manera contínua estan més "educats" en aquestes pràctiques i que és en els pacients aguts on cal incidir més".

La solució hidroalcohòlica és un mitjà alternatiu al mètode d'aigua i sabó, que porta menys temps dur a terme, quinze segons enfront de mig minut, i que es pot realitzar en qualsevol lloc.

Més de 300 punts amb solució hidroalcohòlica al nou hospital

El nou Hospital Can Misses compta amb més de 300 punts amb solució hidroalcohòlica per al rentat de mans dirigits a usuaris i personal sanitari. Aquests punts estan distribuïts per les consultes externes, hospitalització, àrea quirúrgica, radiologia, urgències i paritoris.

Trobareu el pòster informatiu de la campanya en aquest enllaç.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 28/09/2016]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]