Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La sinistralitat laboral s'estabilitza a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha indicat que l'índex de sinistralitat en els set primers mesos de 2016 s'ha estabilitzat, tot i seguir registrant l'índex més elevat de l'Estat. Ha manifestat que la tendència en el número d'accidents en relació a la població activa experimenta una estabilització.

Per Illes, l'índex de sinistralitat es redueix més notablement a Menorca i a Eivissa. A Mallorca, l'índex s'estabilitza respecte de l'any anterior i a Formentera s'incrementa.

El conseller de Treball, acompanyat de la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro, ha indicat que des de l'aprovació de l'Estratègia balear de Seguretat i Salut Laboral, s'han incorporat més tècnics de salut laboral, i enguany s'haurà passat de 18 a 31 professionals, amb una inversió de 510.000 euros.

Així mateix, per al proper any es vol potenciar la Llei de Promoció de la Salut Laboral, que es traballa de forma conjunta amb les conselleries de Salut i Educació i Universitat, i que té com un dels objetius més importants impulsar l'Institut Balear de Salut Laboral (IBASAL). Amb aquest Institut es podrà implantar un circuit per detectar de forma més eficaç les malalties professionals, que en l'actualitat passen desapercebudes com a contingències comuns i que tindrà especial importància en el cas dels sobreesforços i l'ergonomia.

També s'ha posat en funcionament una campanya de sensibilització en matèria d'ergonomia.

[Font: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. 26/09/2016]

[Foto: Conselleria de Treball, Comerç i Indústria]