Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA anima les infermeres a reforçar la seva implicació en la lluita contra la violència de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu del Dia Internacional contra la No Violència cap a les Dones, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) va convocar el passat dia 25 de novembre, una sessió debat per analitzar i reforçar les possibilitats de les infermeres per actuar en la prevenció, el tractament i la cura de les víctimes.

Rosa María Hernández, presidenta del COIBA, va manifestar, entre altres coses, que "cada año, centenares de miles de niñas y mujeres son agredidas, violadas, mutiladas, usadas, compradas, prostituidas, explotadas, vendidas, maltratadas, torturadas, humilladas o asesinadas porque son mujeres" i que la violència de gènere "es un monstruo al que queremos plantar cara y vencer desde nuestra responsabilidad ciudadana, ética y profesional".

La Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, va incloure, per primera vegada, les infermeres, com a agents en la detecció i ajuda a la dona en el procés de lluita contra la violència de gènere.

Carmen Vidal, infermera i coordinadora de Salut i Gènere de la Direcció General de Salut de la Conselleria de Salut, va parlar de "la violencia machista: el papel del movimiento feminista y la enfermería".

Belén Matesanz, infermera i coordinadora d'inclusió social de Metges del Món a Balears, es va referir a "la prostitución, otra forma de violencia contra las mujeres".

Marian García Baratas, comare i responsable de Salut Sexual i Reproductiva de la Conselleria de Salut, va presentar un avanç del "Protocolo ante la mutilación genital en las Islas Baleares", un tema (el de la mutilació genital femenina) que també va tractar María del Carmen Vallés, comare i voluntària del grup de MGF de Metges del Món.

Així mateix, cal destacar que el COIBA ha subscrit el Pacte contra les Violències Masclistes promogut per l'Institut Balear de la Dona.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears]

[Foto: Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears]