Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat elaborarà una Estratègia en Cardiopatia Isquèmica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, en el marc de l'acte de la campanya "Dones amb cor", un model de col·laboració entre les administracions, professionals sanitaris i societat civil, ha agraït el treball aconseguit per aquesta campanya, presentada el 2015 per la Fundació Pro Centro Nacional de Recerques Cardiovasculars, entre altres institucions, compromeses amb la prevenció i millora de la informació relacionades amb les malalties cardiovasculars de les dones, que són la causa més freqüent de mortalitat i discapacitat entre aquestes.

Montserrat també ha anunciat l'elaboració d'una Estratègia en Cardiopatia Isquèmica del Sistema Nacional de Salut.

Aquesta nova Estratègia, inclourà un apartat específic sobre l'equitat de gènere i s'establiran "recomanacions diferenciades per millorar la prevenció i l'abordatge de les malalties cardiovasculars en les dones". 

Així mateix, comptarà amb programes específics de formació en salut i l'elaboració de material informatiu i didàctic adaptat. A més es formarà els professionals sanitaris en l'enfocament de gènere necessari per a les malalties cardiovasculars per aconseguir millorar la prevenció de les malalties cardiovasculars en les dones del nostre país.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 10/02/2017]

[Foto: Infosalut]