Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut aportarà 123.168 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions a Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut aportarà 123.168 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions a Menorca, gràcies al conveni de col·laboració amb el Consell Insular que ha autoritzat el Consell de Govern.

La finalitat prioritària de l’Acord, amb el qual es dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, és sumar esforços i promoure la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions per tal d’aconseguir resultats efectius en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions.

Concretament, es vol garantir la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per dur a terme programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2017.

Així doncs, les accions que integren el tractament ambulatori i residencial són les següents:

  •  La preparació i el subministrament de metadona a les persones usuàries en els centres d’atenció a les drogodependències. Salut aportarà a les unitats de conductes addictives el clorhidrat de metadona, els mitjans i el personal per preparar-la, mentre que el Consell Insular s’encarregarà del transport i del subministrament de la metadona als diferents punts de dispensació amb l’aportació del servei de seguretat necessari.
  • El programa de formació per a professionals.
  • El programa d’atenció i tractament ambulatori a través d’un equip professional que dona cobertura a dues unitats de conductes addictives. El conjunt d’equips està integrat per un metge, dos psicòlegs, un treballador social, 1 diplomat universitari d’infermeria , 1 auxiliar d’infermeria i 1 auxiliar d’administració.
  • Els recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; Programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); programa “Just a temps”; programa “Ciberjove”; programa “Centre de dia Projecte Jove”; programa d’intervenció familiar, i Comunitat Itaca.

Les accions que preveu el conveni amb el Consell Insular de Menorca s’han de dur a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2017. A més, està previst crear una comissió de seguiment i s’ha d’elaborar una memòria d’activitats.

[Font: Conselleria de Salut. 20/10/2017]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de ]