Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Més de 180 persones van participar en la Ruta Saludable amb motiu del Dia de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dimecres, 28 de febrer de 2018, va tenir lloc la Ruta Saludable, organitzada per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Salut, la Gerència d'Atenció Primària del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) i l’Institut Municipal d’Esports (IME), emmarcada en la commemoració del Dia de les Illes Balears, la qual va comptar amb la participació de més de 180 persones amb edats compreses entre els 36 i els 82 anys.

Els participants van arribar al punt de trobada a Dalt Murada des de diferents centres de Salut de Mallorca: CS Santa Maria del Camí, CS Son Rutlan, CS Son Pisà, CS Santa Catalina, CS Valldargent, CS Campos, CS s’Escorxador, CS Escola Graduada, CS Son Cladera, CS Esporles i CS Rafal Nou.

Entre els assistents hi havia la consellera de Salut, Patrícia Gómez; la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos; el gerent d’Atenció Primària, Miquel Caldentey i el seu equip, a més de metgesses, infermeres i fisioterapeutes.

L’objectiu de la ruta saludable és impulsar l’activitat física com a hàbit saludable. En aquest sentit, la Conselleria de Salut té com una de les seves prioritats principals la promoció de la vida saludable: no fumar, menjar fruita i verdura cada dia, i practicar activitat física regular són els principals eixos per a una vida saludable.

Després de la caminada, els participants van poder fer diversos exercicis guiats per una infermera i una fisioterapeuta. En acabar la sessió, van caminar tots plegats fins a la caseta de la Conselleria de Salut instal·lada en el passeig de Sagrera, on se’ls van donar dues peces de fruita i informació per dur una vida saludable.

Rutes Saludables a les Illes Balears

A Mallorca hi ha 43 rutes saludables: Escola Graduada, Son Rutlán, Son Gotleu, Valldargent, Son Serra–la Vileta, Santa Catalina, Esporles, Emili Darder, Pere Garau, Coll d’en Rebassa, Pollença, s’Escorxador, Can Pastilla, Arquitecte Bennàssar, Sant Agustí, Santa Maria del Camí, UB Son Sardina, CS Son Pisà, CS Camp Redó, CS es Rafal Nou, es Blanquer, Trencadors, Son Ferrer, El Terreno, Palmanova, Muro, sa Pobla, Cala d’Or, Felantix, Alcúdia, es Barcarès, Port d'Alcúdia, Casal del Mar, Son Servera, Porto Cristo, Lloseta, sa Indioteria, Son Cladera, Manacor, So na Monda, Inca, Campos, Algaida, Santa Ponça, Serra Nord i Sóller.

A Menorca, n'hi ha dues en els centres de salut de Ciutadella i Maó.

A Eivissa hi ha una ruta saludable en el Centre de Salut Vila.

[Font: Conselleria de Salut. 28/02/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*27/02/2018 - Salut promou el consum responsable i la vida saludable el Dia de les Illes Balears.
*21/02/2018 - Fent Salut per la Ruta Saludable!