Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els estudiants de la Facultat de Medicina de la UIB han muntat un hospital d'ossos de peluix a Son Espases per acostar la medicina als més petits

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop de 180 alumnes de quatre i cinc anys participen entre el 5 i el 8 de març en l’activitat Hospital d’Ossos de Peluix (HOP), realitzada a la Facultat de Medicina de la UIB, ubicada a l'Hospital Universitari Son Espases (Palma).

Aquesta iniciativa està promoguda per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut de les Illes Balears (AECS), formada per estudiants de Psicologia, Infermeria, Fisioteràpia i Medicina de la UIB, en el marc del programa La Universitat dels nins i de les nines del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB).

El HOP 2018 consisteix a muntar un petit hospital on els nins i les nines poden jugar, entendre i aprendre el funcionament i les cures que reben dels professionals de salut. Mitjançant jocs participatius i divertits, s’intenta conscienciar els nins i les nines que els hospitals, el personal sanitari i la feina que desenvolupen, no fan por.

Les escoles participants són els col·legis Gabriel Janer Manila de Palma, Ses Rotes Velles de Calvià, Felip Bauçà de Palma i Gabriel Comas i Ribas d’Esporles.

Durant els dies indicats, en una primera sessió de 10 a 11.30 hores i en una segona sessió de 12 a 13.30 hores, una de les aules de la Facultat de Medicina de Son Espases, es divideix en els ambients següents:

- Sala d'espera: s’explica amb dibuixos i jocs informació bàsica com la importància de la higiene, la nutrició saludable i l’exercici físic.

- Sala d'operacions: s’intenta llevar la por de les xeringues, els embenats, el fonendoscopi i tots els procediments que s’efectuen en una consulta mèdica. S’expliquen els òrgans i quina funció fan. Juntament amb això, es realitza un transplantament de cor a un osset de peluix.

- Urgències: se simula un diagnòstic a l’osset de peluix, es fa una radiografia fictícia i el tractament pertinent.

Cal destacar que amb aquesta activitat s’intenta promoure des de la infantesa la importància d'un estil de vida saludable, amb una dieta equilibrada i exercici físic.

[Font: Universitat de les Illes Balears. 05/03/2018]

[Foto: UIB]