Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut aportarà 1.151.162 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut aportarà enguany 1.151.162 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions als municipis de Mallorca, gràcies al conveni de col·laboració amb el Consell Insular que ha autoritzat el Consell de Govern.

La finalitat de l’acord, amb el qual es dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, és sumar esforços i promoure la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions i així assolir resultats efectius en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions.

Més concretament, l’objectiu del conveni és garantir la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per dur a terme programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions durant l’any 2018.

Així doncs, les accions que integren el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i que es reflecteixen en aquest acord són les següents:

  • Salut aportarà la preparació i el subministrament de metadona a les persones usuàries de les unitats de conductes addictives (UCA), el clorhidrat de metadona, els mitjans i el personal per preparar-la. El Consell de Mallorca s’encarregarà del subministrament de la metadona entre els diferents punts de dispensació amb l’aportació del servei de seguretat necessari.
  • La Conselleria, així mateix, durà a terme el programa de formació de professionals.
  • El Consell de Mallorca donarà cobertura a la demanda d’atenció i tractament ambulatori a l’illa de Mallorca (excepte Palma) a través de quatre equips professionals integrats en 5 unitats de conductes addictives (UCA). El conjunt d’equips està integrat per 1 coordinador metge, 4 metges, 4 psicòlegs, 4 treballadors socials, 4 infermers, 4 auxiliars d’infermeria i 2 auxiliars d’administració.
  • Salut també participarà en els recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); programa “Just a temps”; programa “Ciberjove”; programa “Centre de dia Projecte Jove”; programa d’intervenció familiar i "Comunitat Ítaca".
  • El Consell durà a terme a més el servei públic relatiu al programa d’atenció a persones drogodependents en fase de deshabituació i reinserció en centres residencials. Enguany, aquest programa es fa amb la Fundació Projecte Home, concretament a través de la comunitat terapèutica "Casa Oberta".

Les accions que preveu el conveni amb el Consell de Mallorca s’han de dur a terme enguany (entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2018). En acabar, s’haurà de presentar una memòria d’aquestes activitats.

[Font: Conselleria de Salut. 07/09/2018]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de ]