Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La XX Setmana Sense Fum se celebra del dia 25 al 31 de maig

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb el lema «Recupera la inspiració», la Setmana Sense Fum es celebrarà del 25 al 31 de maig de 2019 als centres de salut d'Atenció Primària de tot el territori, amb accions de conscienciació i deshabituació del tabaquisme.

Enquesta XX Setmana Sense Fum

En el transcurs de la presentació de la Setmana Sense Fum, el proper 28 de maig, s'actualitzen els resultats de l'Enquesta de Tabaquisme que anualment realitza la semFYC a tot Espanya a través dels metges de família.

L'abordatge

L'augment dels impostos sobre els productes del tabac, l'adopció del empaquetat genèric, la protecció i increment dels espais sense fum, la realització de més campanyes en mitjans de comunicació, la prohibició i penalització estricta de la publicitat dels productes del tabac ,la formació dels professionals en tabaquisme i el finançament dels tractaments per deixar de fumar a tot el territori nacional són les set mesures que el Grup d'Abordatge del Tabaquisme de la semFYC reclama que s'adoptin per part de totes les administracions i institucions competents amb la finalitat d’aturar la repunt en el nombre de fumadors.

Segons el Grup d'Abordatge del Tabaquisme, es mesures de caràcter fiscal són les que tenen "un major potencial per frenar el consum de tabac i més encara, per prevenir l'inici del consum per part dels adolescents, molt sensibles a l'increment de preus del tabac ".

Finançament del tractament

El Grup entèn que "els tractaments per deixar de fumar, haurien d'incloure en el sistema de finançament nacional de forma immediata".

El pes de la comunicació, el màrqueting i la publicitat

Aquest Grup d'Abordatge defensarà durant la vint edició de la Setmana Sense Fum que es prohibeixi i penalitzi més estrictament la publicitat dels productes del tabac”.

Pel que fa a espai públic es refereix, el Grup d'Abordatge del Tabaquisme sol·licita a les administracions que limitar el consum de tabac en platges, recintes esportius, recintes universitaris, etc.

Premi Sense Fum 2019

Es tracta d'un reconeixement que anualment reconeix a alguna institució o personalitat -de l'àmbit científic i mèdic, entre d’altres, que hagi destacat d'alguna manera en la defensa d'un entorn més saludable sense fum.

[Font: Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària]

[Foto: Societat Balear de Medicina Familiar i Comunità]