Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Pla Nacional d’Actuacions Preventives dels efectes de les altes temperatures sobre la salut 2019

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha llançat el Pla Nacional d’Actuacions Preventives dels efectes de les altes temperatures sobre la salud. Aquest pla s'activa cada estiu, entre els mesos de juny i setembre.

L'objectiu d'aquest Pla és reduir l'impacte sobre la salut de la població com a conseqüència de l'excés de temperatura. L'exposició a temperatures ambientals elevades pot provocar una resposta insuficient del sistema termoregulador humà.

Les persones majors i els nens molt petits són més sensibles a aquests canvis de temperatura.

Els factors de risc associats amb l'exposició a altes temperatures que es consideren en aquest Pla Nacional són de naturalesa personal, ambiental, laboral o social i local.

El Pla estableix les mesures per a reduir els efectes associats a les temperatures excessives i per a coordinar les institucions de l'Administració de l'Estat implicades. També es proposen accions que puguin ser realitzades per les Comunitats Autònomes i l'Administració Local en funció dels nivells de risc,assignades sobre la base de les temperatures.

Diàriament a la pàgina web es proveeix un mapa amb informació sobre els nivells de risc en cadascuna de les 52 capitals provincials.

Pla Nacional d’Actuacions Preventives dels efectes de les altes temperatures sobre la salud.

Aixímateix, s'ha publicat amb data 3 de juny una nota de premsa del Ministeri de Sanitat, Consum i Seguritat Social, amb el següent titular: Sanitat recorda les recomanacions per a prevenir els danys derivats de les altes temperatures.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consumo i Binestar Social]

[Foto: Ministeri de Sanitat, Consumo i Binestar Social]