Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Concurs de cartells per celebrar el Dia sense Alcohol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’alcohol causa d’accidents de trànsit, violència, suïcidis... i està implicat en unes dues-centes malalties (càncer de mama, colon, estòmac, fetge, gola, o malalties hepàtiques), però el seu consum està molt arrelat a la nostra cultura. Per això, un any més Atenció Primària de Mallorca vol commemorar el Dia sense Alcohol el proper 15 de novembre.

Respecte a les begudes alcohòliques fins i tot existeixen falses creences sobre un consum beneficiós i de les seves virtuts per a la salut cardiovascular. Aquesta jornada pretén rompre amb els tòpics i donar un missatge clar: és fals que un consum moderat d’alcohol sigui bó per a la salut de les persones.

Per aconseguir-ho, el dia 26 de juny, Dia Mundial sense drogues, es va obri el termini per participar al concurs de cartells 2019.  En aquesta ocasió el lema és Si tu jugues amb l’alcohol... l’alcohol juga amb tu. Per això, convidam a participar a qualsevol persona que vulgui crear un cartell d'acord amb el nostre lema per donar a conèixer els riscs i efectes perjudicials de l'alcohol sobre la salut de les persones.

L’objectiu d'aquest concurs és sensibilitzar a la població sobre el consum perjudicial i de risc d’alcohol. La presentació de cartells es pot fer de manera individual o col·lectiva fent servir la mida DIN A3 (29,7 cm x 42 cm) en format electrònic jpg.

Els cartells seran valorats per la Comissió implicada en el consum d’alcohol a l’Atenció Primària de les Illes Balears, que decidirà el guanyador. Una vegada es comuniqui quin cartell és el guanyador, aquest s'imprimirà i es distribuirà a tots els centres de salut. Amb totes les propostes presentades es farà un vídeo que es publicarà a la web del centre coordinador de Drogues, a la web d'Atenció Primària de Mallorca i a les xarxes socials.

Per tal de tenir temps d'enviar les propostes a valorar pel jurat, imprimir el guanyador i enviar-ho als centres de salut, la data màxima de recepció de candidatures serà el dia 15 de setembre del 2019.

Els cartells els podeu enviar per correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

[Font: Gerència d’Atenció Primària de Mallorca. 26/06/2019]

[Foto: Infosalut / Tourisme / CC BY-NC-SA 4.0]