Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Hospital Mateu Orfila commemorarà el Dia del Record

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Demà Dimarts 15 d’octubre, l’Hospital Mateu Orfila commemorarà el Dia del Record coincidint amb el Dia Internacional de la Pèrdua Perinatal. Amb el lema «Pequeños pies que dejan huella», l’acte vol fer visible la situació de les persones que han patit la mort d’un fill o filla durant la gestació, en el moment del part o durant els dies posteriors.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística, a Espanya es produeixen més de dues mil morts perinatals cada any. No és un fet habitual, però sí molt traumàtic per a les persones que es troben en aquesta situació, que han d’afrontar un dol que molt sovint se silencia i poques vegades es reconeix socialment.

L’acte tindrà lloc a les 5 del capvespre al Pati de Pacients, situat a la planta baixa de l’Hospital. Consistirà en una trobada per acompanyar les persones que han viscut aquesta experiència, trasplantar-hi un ametler, en el qual podran posar una estrella com a record de la filla o el fill perdut, i compartir una estona de música i bereneta.

Es tracta del primer Dia del Record que s’organitza a l’Hospital Mateu Orfila després que es posàs en marxa, el mes d’abril, un nou protocol d’atenció davant una situació de mort perinatal. Aquest protocol el va desenvolupar un grup de treball format per tres psicòlogues, dues comares, una ginecòloga, un pediatre, una treballadora social i la coordinadora de Qualitat de l’Hospital.

[Font: Hospital Mateu Orfila. 14/10/2019]

[Foto: Hospital Mateu Orfila]