Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Campanya “Els antibiòtics NO valen per a tot”

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha llençat la CampanyaLos antibióticos NO valen para todo, una nova iniciativa per a la conscienciació sobre la importància de l'ús prudent d'aquests medicaments desenvolupada en el marc del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN).

La campanya es difondrà fins al 24 de novembre amb un anunci de televisió que s'emetrà en cadenes nacionals i autonòmiques, d'acord amb el Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics, que se celebra cada 18 de novembre, i la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l'Ús dels Antibiòtics (18-24 de novembre).

L'objectiu de l'espot és conscienciar sobre el risc que suposa per a la salut l'ús excessiu i indegut dels antibiòtics, una de les principals causes del desenvolupament de les bactèries resistents. L'autoconsum d'antibiòtics en casos d'infeccions víriques com la grip o el refredat és un dels comportaments erronis que poden provocar el desenvolupament de resistències. El missatge principal se centra en el mal que pot suposar utilitzar un objecte equivocat per a desenvolupar una tasca específica, idea representada a través de l'ús incorrecte d'un raspall del pèl.

Els materials d'aquesta campanya estaran disponibles per a la seva descàrrega en l'apartat de “Campanyes” de la pàgina web del PRAN

Antibiòtics i resistència a Espanya

El PRAN, al costat d'altres institucions, treballa des de 2014 amb l'objectiu de frenar el desenvolupament i la disseminació de la resistència bacteriana.
Molts ciutadans encara creuen que els antibiòtics curen el refredat i persisteix el percentatge dels que reconeixen automedicarse amb antibiòtics.
Espanya es col·loca també entre els països europeus que més antibiòtics consumeixen.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 11/11/2019]

[Foto: Martin Cathrae / Fall Coloured Pills / CC-by-sa-3.0 de]

Notícies relacionades